Coletele din China au întârzieri

Dacă esti fanul cumpărăturilor din China, e bine să stii că trebuie s-o lasi mai moale dacă n-ai rabdare, pentru că posta română împreună cu direcția vămilor îngreunează timpul coletelor până ajung la destinatar.. chiar si cu lunile.

De ce? Pentru că sistemul e prost sau invechit. Si pentru că: “Incepand cu data de 14.08.2017, toate pachetele mici extracomunitare din serviciul standard si recomandate sosite din import si avand ca destinatari persoane fizice si juridice din tara vor fi indrumate catre oficiile cu asistenta vamala, indiferent de valoarea bunurilor inscrisa pe declaratia vamala CN22.”

Răspunsul postei române pentru intârzieri: “Buna ziua! In aceasta perioada s-au inregistrat intarzaieri in prelucrare si distribuire cauzate de volumul foarte mare de trimiteri sosite la import si deciziei Directiei Generale a Vamilor de a verifica toate trimiterile indiferent de valoare din acest motiv nu va pot estima un timp de procesare/distribuire.”

Update posta română: Incepand cu data de 24.08.2017, toate trimiterile postale extracomunitare simple (avand valoare sub pragul care impune taxarea – 10 Euro) ai caror destinatari sunt persoane fizice cu domiciliul in intreaga tara sunt inregistrate electronic la nivelul Biroului de Schimb international intr-o aplicatie dedicata a CNPR, borderoul se emite electronic si poate fi prezentat autoritatii vamale zilnic. Borderourile cuprind toate informatiile solicitate de catre autoritatea vamala, astfel incat ei pot acorda liberul de vama la nivelul BSI, trimiterile ce primesc liber de vama putand fi indrumate apoi catre oficiile postale ce apartin adresei de destinatie.

Prin urmare, incepand cu data de 01.09.2017, trimiterile postale extracomunitare simple (avand valoare sub pragul care impune taxarea – 10 Euro) sunt indrumate pentru distribuire prin oficiile din cartier, dupa ce, in prelabil, au primit liber de vama. Totodata, va precizam ca pot exista si exceptii pentru trimiterile care au valoare sub 10 Euro, daca autoritatea vamala, in urma analizei de risc, decide ca acestea sa fie totusi indrumate catre oficiile cu asistenta vamala.

In etapa imediat urmatoare se va dezvolta aplicatia informatica dedicata a CNPR cu scopul ca (inclusiv) trimiterile inregistrate sa urmeze acelasi proces de prelucrare in vederea acordarii liberului de vama la nivel de BSI.

Chiar și pentru coletele de 2-3 euro iți trebuie răbdare, asta daca nu te apucă pastele până le vei primi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.