Încă o poveste adevărată

Încă o poveste adevărată, căci viața asta trebuie s-o ințelegi așa cum ește ea, fără subtitrare, iar uneori viața ne demonstrează că este nedreaptă, dar oamenii puternici nu se lasă învinsi și luptă pentru o viață mai bună până când ochii li se vor închide și vor muri alături de persoanele pe care le iubesc cu adevărat și care au contat pentru ei în această scurtă viață… Da, oamenii puternici luptă pentru ceea ce iubesc și nu se vor lăsa învinsi niciodată, de nimeni și nimic!

Căci așa a fost și viața lor, a unor oameni care s-au iubit cu adevărat și și-au promis că împreună vor construi ceva în această viață și că tot ce contează cu adevărat e relația lor. Și-au jurat iubire până când moarte îi va despărți, au jurat că vor fi unul lângă celălalt indiferent de ce se va întâmpla și indiferent prin ce greutăți vor trece în această viață.

Erau constienți amândoi că vața îi va pune la încercare pentru a le demonstra cât de puternici și uniți sunt. Așa că viața a început să lovească în doi oameni care se iubeau cu adevărat pentru a-i dărâma și pentru a le demonstra amândurora că doar ținandu-se de mână vor rezista împotriva celei mai mari furtuni.

El, un om simplu dintr-o familie modestă, un om care avea un job normal din care își câstiga existența și din care își permitea o dată pe săptămână să iasă amândoi în oraș și să se bucure împreună de fiecare clipă. Erau ei, doi îndrăgostiți care se iubeau unul pe celălalt pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce au. El, când a cunoscut-o, a văzut în ea o fată cu suflet bun cu care putea discuta orice, o femeie cu care putea construi ceva în această viață plină de răutate și orgoliu, de aceia el i-a jurat iubire și i-a promis că nu o va lăsa niciodată și pentru ea o să sară și în cel mai mare foc, doar ca să le fie bine.

Deși, el avea un job normal, era ambițios și orgolios, se gândea de fiecare dată la viitor, la familie, la cum să le fie lor bine, era un tip isteț și lupta în fiecare zi pentru visul lui, visul de a-și întemeia o familie alături de ea.

Ea, provenea dintr-o familie mai bună, dar nu foarte bogată, iar părinții ei nu erau de acord cu relația ei, îi reprosa mereu că ea merită mai mult de atât și să își caute un băiat dintr-o familie mai bună, căci dragostea trece prin stomac, de fiecare dată îi reprosa același lucru, să-l lașe pentru că toată viața o să fie o sclavă.

Ea, nu-i asculta și continua să iubească același om pe care l-a cunoscut și în care a văzut un om cu suflet bun, un om care îi oferă cea mai frumoasă și sinceră dragoste pe care rar o poate întâlni un om în această viață. Ea, i-a jurat iubire și i-a promis că nimeni nu-i va despărți niciodată și că în el a văzut un om căreia îi face cinste pentru ceea ce este el pentru ea și i-a promis că-l va iubi până când viața îi va despărți.

Toate bune și frumoase până când el i-a reprosat că părinții ei prea se bagă în relația lor și nu-i lasă să trăiască fericiți și să-și ducă planul pâna la bun sfârsit, planul de a-și întemeia propria lor familie și de a trăi fericiți.
El, ambițios din fire, i-a dat de ales între el și proprii ei părinți, ea s-a pierdut și a spus că nu poate face astfel de alegeri, pentru el și părinții ei sunt la fel de importanți în această viață, dar el i-a spus că din păcate fericirea lor sunt în zadar dacă părinții vor să despartă doi oameni ce se iubesc cu adevărat.

Ea, i-a propus să facă o mică pauză în care să se mai gândească deoarece pentru ea este o alegere foarte importantă. El, i-a spus să nu uite atunci când și-au jurat iubire și că împreună vor construi totul de la zero în această viață și că nu vor permite nimănui să se bage în viețile lor și să-i despartă.

Au trecut săptămâni bune, iar ea nu mai dădea nici un semn de viață, lui nu-i mai răspundea nici la telefon, dar nici la mesaje, iar el s-a întristat și s-a gândit că ea s-a luat după a ei părinți. El, dezamăgit total de femeia pe care a iubit-o și care împreună au depus atâtea jurăminte că nimeni nu-i va despărți și că vor rămâne împreună indiferent de ce se va întâmpla..

Deși el dezamăgit de toate întâmplate, a ales să afle exact ce este cu ea și de ce a luat această decize de a rupe orice legătura, iar el de fiecare dată când iesea de la job, trecea prin fata casei ei, poate, poate o vede doar ca să mai stea puțin de vorbă, dar din păcate el o vede că se dă jos dintr-o masină mai scumpă decât casa pe care și-o poate permitea, dezamăgit total, ajunge acasă, se îmbată și se întreabă de ce este atât de nedreaptă această viață și de ce poate avea încredere în oameni așa de usor.

Îi trimite un ultim mesaj în care îi spune toate regretele și că îi pare rău că a văzut în ea în un om de încredere cu care poate construi ceva în această viață, îi urează să fie fericită de noua persoană și că-i doreste tot binele din lume și că acel om cu care este în acest moment s-o iubească măcar un sfert din cât a iubit-o el și să nu uite că viața e trecătoare, căci banii sunt doar niste hârtii care nu pot cumpăra sufletele unor oameni care se iubesc cu adevărat și că cea mai mare greseală e să te iei după părinți atunci când iubesti sincer și omul de lângă tine îți demonstrează că e tot ce trebuie în această viață.

—– După trei ani —

El, si-a dat demisa de la jobul de rahat pe care îl avea și a invesit în propria lui firmă, iar după un timp în care a investit sănătate și toată agoniseala, Dumnezeu l-a ajutat și acum nu mai are acel job de rahat, acum are propria lui afacere pe care o conduce demn si cu onoare.

În tot acest timp, el a încercat să-și găsească refugiul și să își caute o nouă femeie care să-i fie alături și în cele mai grele clipe. A reusit, a găsit o femeie simplă, cu un job de rahat, la fel cum îl avea și el înainte, după un timp în care a prins încredere în ea, i-a propus să vină la el în firmă și să-l ajute cu proiectele pe care le avea. Ea a aceptat, ci nu pentru că îi plăcea să muncească dublu, chiar dacă lucra în firma propriului ei iubit, ci pentru că îl iubea cu adevărat și a văzut în el un om cu o gândire matură care se gândeste de fiecare dată la viitor..

După un an, cei doi s-au apropiat foarte mult, iar firma lui a început să exceleze, dar acest lucru se datora și pentru că avea lângă el o femeie capabilă care îl ajuta, acea femeie îi devenise un om de încredere atât în viața reală, dar și în cea de business. Așa că anii au trecut, iar totul s-a întâmplat în favoarea lor, le mergeau atât de bine, s-au atasat unul de celălalt și au ales să se căsătorească.

A fost o nuntă mare, căci el a devenit un om de business, de succes cu multe cunostințe. El, i-a promis că o va iubi și o va respecta toată viața, deoarece lângă ea a construit ceva în această viață scurtă și i-a demonstrat încredere, încrederea unei relații de viitor, i-a promis că o va respecta și o va iubit așa cum și-a dorit si el cândva să fie..

Toate bune și frumoase până când el și-a adus aminte de prima lui femeie cu care s-a iubit cu adevărat și cu care îsi jurase iubire până când moartea îi va despărți,
așa că se urcă în masina lui de lux și trece prin fața casei ei, dar nu vede nimic, dar peste o sută de metri o vede în întuneric, se opreste la ea și o întreabă dacă e bine și dacă îl mai cunoaste, ea se uită în ochii lui și începe să plângă și îi spune că-i pare rău că s-a luat după părinți și că acum are o viață lângă un om pe care nu îl iubeste și că stă lângă un om care nu o respectă și o bate în fiecare zi și că ar da orice doar ca să dea timpul înapoi doar ca să facă cea mai dreaptă alegere din viața ei, i-a spus că îi pare rău că s-a luat după proprii ei părinți și că a scăpat din mână un om pe care viața nu i-l va mai da niciodată.

Ea, i-a spus lui că stie totul despre el, despre viața pe care o duce și despre acea femeie cu care a construit ceva în această viață, i-a spus că-i pare rău și că în fiecare seară se zvârcoleste în pat cu gândul că acea femeie cu care este el acum fericit putea să fie ea dacă nu se lua dupa prorpii ei părinți și nu se gândea doar la bani.

El, i-a spus că a venit doar ca s-o mai vadă pentru ultima oară, pentru că a fost prima lui femeie pe care a iubit-o cu adevărat și cu care a avut mari speranțe în această viață, ia spus că și el ar da timpul înapoi dacă ar putea, dar din păcate e prea târziu și fiecare om e responsabil pentru propriile lui decizii pe care le ia în această scurtă viață, așa că el și-a luat rămas bun de la ea și i-a spus că trebuie să plece deoarece îl asteaptă a lui nevastă internată la maternitate și că trebuie să-i ofere cel mai frumos băiețel, așa că el i-a dorit tot binele din lume și să-și găsească un bărbat pe care s-o merite cu adevărat.

 

* Tu ce-ai învățat din această poveste?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.