Ciobanilor, încetați să mai furați conținut

Haideți să vă zic eu cum stă treaba cu acesti “influenceri” care fură conținut în prostie, nu o să dau nume, dar oamenii inteligenți cunosc aceste jeguri de 2 lei fără pic de personalitate sau demnitate. Tot ce contează la ei, e să facă si ei câțiva lei pe luna și să devină persoane publice. Pentru voi, contează mai puțin de unde fură acele postări sau dacă nu sunt orginale, deoarece voi reacționați la postări, nu la acei “influenceri” ca și oameni, că sunt ei frumosi s.a.m.d.

Pe perversu nu l-as numi un influencer, din simplu motiv că nu influențează pe nimeni, este doar un personaj creat si “aruncat” în social media, perversu este un pseudonim creat de un autor prin care acel autor se exprimă în social media. Dacă acel autor dorea să devină persoană publică, se putea folosi bine mersi de acest personaj. (Asta ca să se clarifice situația că nu se ascunde nimeni în spatele unui cont! Și dacă nu-l cunosti tu pe autor, asta nu înseamnă că nu-l cunoaste nimeni.)

Acest autor, ește creator de conținut, iar prin acest personaj, autorul a creat o un conținut și o personalitate cu totul diferită. Iar unele postări în loc să ajunga la inimile urmăritorilor, ele sunt furate și ajung pe conturile unor gunoaie de oameni.

De ce doare? Pe noi, creatorii de conținut ne doare puțin chestia asta, și privim cu totul altcumva această situație si pe acesti furăciosi de conținut. Dar ca să vezi de ce doare, haide să te pui puțin în locul noștru.
-Un hoț, vine seara când tu nu ești acasă, și îți sparge casa, îți fură din casă niște lucruri pentru care tu ai muncit pentru ele, iar tu ajungi acasă, realiezi că cineva ți-a spart casa și ți-a furat anumite lucruri. Iar peste câteva zile, îl vezi pe acel hoț într-o postare pe facebook sau instagram cu acele lucruri pe care și le-a însusit, te doare nu?

Așa ne simțim și noi ăstia care încă mai crează conținut original, și din fericire, acest conținut ajunge la sufletele oamenilor. Și dacă stai să te gândesti puțin, o cam facem aproape gratis, nu ne vindem ușor si avem o altă politică când vine vorba de promovare, și nu facem bani pentru că nu vrem, pentru că refuzăm anumite parteneriate pe care le considerăm NULE pentru publicul noștru.

Da, bani poți face din instagram, mai ales ca femeie dacă esti frumoasă, arăți bine ești și inteligentă, gen cum e Cristina Ich, poți face bani frumoși. Dar furând conținut, nu prea o să faci cine stie ce, deoarece ți-ai compromis personalitatea, și un brand mare, sau un antreprenor cu bani care vrea să-și promoveze serviciile sau produsele prin tine ca și influencer, niciodată nu o să se asocieze cu aceste specimene care trăiesc pe spatele altor creatori de conținut pe care îi fură, indiferent de câți urmaritori au.

Dar să vă zic unde sunt banii adevărați, dacă vrei să faci bani cu adevărat din online, fie te apuci de YouTube și îți crezi o personalitate care să prindă și să ai câteva sute de mii de followers, fie îți faci un blog cu un conținut curat, ți-l promovezi și ti-l faci cunoscut. Dacă ai un blog puțin cunoscut, ajungi să câstigi bani frumoși, deoarece publicitatea pe blog e puțin mai diferită față de celelalte canale.

De exemplu, daca ai un brand sau un produs/serviciu, și vrei să ajungi pe primele pagini în google, acesti blogări te ajută foarte mult dacă îți crează un articol SEO, te ajută să ajungi cât mai sus în pozițiile google de cautare pe anumite cuvinte cheie. (Mă rog, e puțin mai complicată chestia cu SEO, dar cei care cunosc înteleg foarte bine ce zic.)

Iar spre sfârsit zic doar atât: Nu mai furați conținut băsinosilor că nu e nimic de capul voștru și vă cunosc ca pe-o carte deschisă, ia voi, oițele care săriți în apărarea lor, să gândești inteligent e foarte sexy, am mai spus și mai sus, Perversu este doar un simplu personaj creat în social media, nu si-a asumat nimeni numele cu acest personaj, și nici nu o s-o faca nimeni, niciodată. Iar despre monetizare, e aproape 0, chiar dacă se primesc adesea oferte de promovare, 99% sunt refuzate, pentru că nu ne vindem ușor și slavă bunului Dumnezeu, autorul are alte surse de venit, și nu doar că el crează conținut gratis, dar o face și din plăcere.

Acestea fiind spuse, fiecare reactionează și judecă după propria lui inteligență, uneori sunt multe de spus, dar timpul ne presează la maxim, și să-ți irosești timpul cu țoti prostii, nu prea e plăcut, mai mult amuzant. CEAU-CEAU!

Dacă ește necesar, o să fac update la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.